Blomkålsmos och bacon

Dagens lunch blev blomkålsmos och bacon.
Blomkålen skar jag i mindre bitar och kokade tills dom blev mjuk.
Sedan tog jag en rejäl klick smör och kryddost som bestod bl.a. Av timjan och havssalt, som jag vispade ihop med elvispen. Vill man ha den lite lösare så häll i en skvätt grädde.
Super gott!


...praliner

...praliner med smaker av:
Hasselnöt, paranöt, chai, glögg och kokos med vanilj. Gjord på 70% choklad och ingen sötning förutom den med glögg i.


Choklad- och paranötspasta och Hasselnötssmör

Hittade dessa två burkar i dag och blev sugen att testa.
Resultatet blev...


Årets glögg

Inte så lchf men idag testar vi årets glögg.
Det är blossa med kaffesmak och herrljunga glögg med moca och chokladsmak.
Vinnaren är utan tvekan herrljunga.
Man känner verkligen doften av kaffe när man dricker herrljunga och den är inte spritig utan snarare som en god kaffegodis. Helt klart tidernas godaste glögg. Köp den!
Blossa smakar spritig och kaffe smakar den inte. Tråkig som vanlig som man kan förvänta sig av blossa, tyvärr.


Äggmjölk med chaismak

Gjorde äggmjölk med chaismak från blandningen jag gjorde igår. Jäklar vad gott det blev att ha i chaitet.
Känns riktigt lyxigt.


Fiskrullader med skaldjursås och rivna morötter

Ser inte så tokigt ut va? ;)
Jag fyllde dom med färska champinjoner, purjolök och bacon. Nom nom nom


Pepparkaksomelett

Jag har verkligen svårt för omelett men så blev jag sugen på pepparkakor och tänkte hmm ja kanske det funkar att göra en omelett som man smaksätter med pepparkakskryddor.

1 port

2 ägg
Lite vispgrädde
Pepparkakskrydda
Rejäl klick smör att steka i

Servera med
Crème fraîche
Kardemumma

Blanda ägg, grädde och pepparkakskryddorna i en skål och vispa runt med en gaffel, (Jag tog ca 1 och 1/2 tsk av kryddorna men skulle ha tagit mer).
Stek på medelhög värme tills omeletten har stannat.
Blanda crème fraîche med kardemumma och servera till omeletten.

Helt ok men som sagt jag tog för lite kryddor så äggsmaken tog över lite väl mycket.


Hemmagjord kryddblandning

Om man har tusen olika kryddor hemma så kan man lätt göra sin egen favorit kryddblandning.
Resultatet blev en pepparkakskrydda och tyvärr tog kryddorna slut men en halv burk chaiblandning blev det i alla fall :)


Anti Scampi






Dom gånger jag har ätit scampi har varit när jag har ätit sushi, nu fick jag ännu en anledning att inte äta sushi.
Våga vägra scampi!

Lördagsmys

Kvällens middag blev lite ost, ölkorv, gurka och paprika. Kände mig inte så hungrig så då fick det bli en plocktallrik. Ha en fin lördag!


Favorit frukost

Äggmjölk är min nya favorit frukost!
Idag blev det med kanel, ingefära och kardemumma. Jag bytte även ut smör till cocosfett med cocossmak.
Resultatet blev som en god smak av kaka eller lite som chai.


Äggmjölk

Startar dagen med en mugg äggmjölk

2 ägg
50g smör
2dl hett vatten
Smaksättning tex
Kakao
Kardemumma
Vaniljpulver
Kanel
Ingefärapulver


Smält smöret och blanda ägg med smaksättningen. Häll smöret i en hög skål och vänd i äggblandningen. Mixa med stavmixern. Häll i hett vatten och mixa lite till.
Jag använde kakao, vanilj och kardemumma i min äggmjölk idag. Yummi


Skinkstek och gräddsås

Kvällens middag blev skinkstek med gräddsås, ångkokta morötter, broccoli och blomkål.

Skinkstek
Paprikapulver
Ingefära (pulver)
Rosmarin
Vitpeppar
Salt
Svartpeppar
Grädde
Fond
Rödvin
Philadelphiaost

Strö över kryddorna över steken och massera in dom väl i skinksteken.
Värm ugnen till 175 grader och placera ugnstermometern genom halva steken.
Sätt steken på ett galler.
Den är klar när termometern visar 80 grader.
Jag fick väldigt lite sky men tog det lilla som blev och blandade det med grädde, rödvin, fond och philla för att få det lite tjockare.
Servera med ångkokta grönsaker.

Ser inte så tokigt ut va för att vara en tisdag ;)




Lövbiffrullader

Gjorde rullader i dag som blev så humlans goda.

Lövbiff
Prästost
Färska champinjoner
Purjolök
Riven ost
Salt o peppar
Smör
Grädde
Oxfond
Tandpetare

Gör en blandning på hackad purjolök, champinjoner och riven ost.
Salta och peppra lövbiffen på båda sidorna och lägg sedan en skiva ost på dom.
Lägg blandningen på ena delen av lövbiffen och rulla ihop dom till små paket. Ta tandpetare och stick i rulladerna så fyllningen inte åker ut.
Stek dom i rejäl klick smör och häll sedan i grädde och oxfond och låt det småkoka under lock i några minuter. Servera med sallad/broccoli/blomkål eller vad du nu gillar.
Nom nom nom


RSS 2.0