Två sorters sillar

Det är lite av en pysselvärkstad här hemma inför påskafton.

Igår gjorde jag fantastiskt goda sillar.

Sill är ju ett måste på påskbordet ;)

Thai-sillen är paleo och Italienska sillen är lchf.

 

Thai-sill

 

2 dl majonäs

4 msk pesto kroiander (Jamie Oliver)

1-2 tsk riven färsk ingefära

1 lime plus skalet

1 burk 5-minuterssill

 

Gör så här

 

Tvätta limen och riv sedan skalet.

Pressa limen och blanda ihop med riven ingefära, majonäs och pesto.

Häll av spadet på sillen i en sil och blanda ihop med majonäsröran.

Förvara i en glasburk i kylen.

 

Italiensk sill

 

2 små eller 1 stor avokado

1 kruka basilika

1 vitlök

2 dl riven gruyère (ost)

10 st soltorkade tomater

1 pressad lime

2 msk torrt vitt vin

1 burk 5-minutersill

 

Gör så här

Mixa avokadon slät.

Hacka basilika, soltorkade tomater, peston och blanda tillsammans med avokadon.

Riv osten och vitlöken och rör ner i avokadoblandningen.

Pressa limen och häll vinet i röran.

Sila av spadet på sillen och blanda ner i avokadoröran.

Förvara i glasburkar och i kylsåp.

 

 
GLAD PÅSK!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0