Påskgodis

Nu är påsken här och vårkänslorna rusar i kroppen!
Då passar det utmärkt med lite hemmagjorda godisar.
Recepten är anpassad efter paleo, lchf och raw food.
Allt är mjölkfritt förutom 85% chokladen som kan innehålla mjölk men vill man ha helt raw eller paleo så byter man ut den mot en rawchoklad.
 
Marsipan
 
2 dl mandelmjöl
1 krm bittermandelolja
1 msk agave syrup
1 msk vatten
1 krm vailjpulver
 
Gör så här
Blanda alla ingridienser till en massa.
Ta på dig ett par plasthandskar och knåda degen så allt blandas väl.
Förvara i plastpåse i kylskåp.
 
Marsipanbröd
 
1 sats marsipan
50-100g 85% choklad
 
Gör så här
Ta ut degen efter att den har vilat ett tag i kylen då den är lättare att arbeta med.
Lättast är att ha ett par plasthandskar och rulla marsipanen på plastfolie.
Forma marsipanbröden med en matkniv och tryck lätt och forma till rektangulära bitar.
Frys ner marsipanen.
Smält chokladen i vattenbad och doppa de frysta marsipanbitarna.
Förvara i frysen eller kylskåp.
 
Mandelägg
 
1 sats marsipan
Ca 40 sötmandlar
50-100 g 85% choklad
 
Gör så här
Rosta mandlarna i en het stekpanna och låt dom sedan svalna.
Klä in mandlarna i marsipan och forma till ägg.
Frys ner äggen.
Smält chokladen i vattenbad och rulla dom frysta äggen i chokladen.
Förvara i frysen eller kylskåp
 
 
Raw-bollar med choklad- och hasselnötssmak
ca: 35st
 
2 små eller en stor avokado
2 krm vaniljpulver
3 tsk rå kakao
3 tsk agave syrup
2 msk kokosmjölk extra creamy
2 dl hasselnötsmjöl
1 dl mandelmjöl
1/2 dl kokos
 
Topping
Kokos
 
Gör så här
Mixa avokadon slät tillsammans med agave syrup, kokosmjölk, kakao och vaniljpulver.
Blanda ihop nötmjölen och kokos.
Rör ihop avokadosmeten tillsammans med nötblandningen.
Rulla till små bollar och rulla sedan bollarna i kokos.
Förvara i frysen.
 
Romkulor
ca 30st
 
2 1/2 dl mandelmjöl
2 msk mörk rom
1 krm vaniljpulver
8 st torkade aprikoser (ica eko)
1 tsk kakao
50 g 85% choklad
 
Gör så här
Blanda först mandelmjöl kakao och vaniljpulver.
Mixa sedan tillsammans med rom och aprikoserna till en slät massa.
Rulla till små kulor och frys dom.
Smält chokladen i vattenbad och rulla dom frysta bollarna i chokladen.
Förvara i frys eller kylskåp.
 
Hasselkaffebollar
ca: 30 st
 
2 1/2 del hasselnötsmjöl
3 msk kaffe
2 krm vaniljpulver
1 tsk kakao
8 st torkade aprikoser (ica eco)
 
Topping
Sesamfrön
kokos
nötter
choklad
kakao
 
Gör så här
Blanda hasselnötsmjölet, vaniljpulver och kakao.
Mixa sedan tillsammans med kaffe och aprikoserna till en slät massa.
Rulla till bollar och rulla sedan bollarna i valfri topping om man vill ha det.
Förvara i frysen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0