Två sorters sillar
Det är lite av en pysselvärkstad här hemma inför påskafton.
Igår gjorde jag fantastiskt goda sillar.
Sill är ju ett måste på påskbordet ;)
Thai-sillen är paleo och Italienska sillen är lchf.
Thai-sill
2 dl majonäs
4 msk pesto kroiander (Jamie Oliver)
1-2 tsk riven färsk ingefära
1 lime plus skalet
1 burk 5-minuterssill
Gör så här
Tvätta limen och riv sedan skalet.
Pressa limen och blanda ihop med riven ingefära, majonäs och pesto.
Häll av spadet på sillen i en sil och blanda ihop med majonäsröran.
Förvara i en glasburk i kylen.
Italiensk sill
2 små eller 1 stor avokado
1 kruka basilika
1 vitlök
2 dl riven gruyère (ost)
10 st soltorkade tomater
1 pressad lime
2 msk torrt vitt vin
1 burk 5-minutersill
Gör så här
Mixa avokadon slät.
Hacka basilika, soltorkade tomater, peston och blanda tillsammans med avokadon.
Riv osten och vitlöken och rör ner i avokadoblandningen.
Pressa limen och häll vinet i röran.
Sila av spadet på sillen och blanda ner i avokadoröran.
Förvara i glasburkar och i kylsåp.
